Емпадана със сирене и говеждо месо
/by Cosori Bulgaria
Емпадана със сирене и говеждо месо
Хрупкави и златисти емпадани, пълнени с пикантно говеждо месо и разтопено сирене. Тази традиционна латиноамериканска закуска е идеална за всяко хранене, предлагаща богата комбинация от вкусове и текстури, които ще задоволят и най-големите гурмани.
Време за подготовка: 1 hour hr 30 minutes mins
Време за готвене: 8 minutes mins
Общо време: 1 hour hr 38 minutes mins
Тип ястие: Закуска, Печива
Кухня: Американска
Ключови думи: Баничка, Печива
Порции: 12
Нужни уреди
- 1 Cosori Premium II
Съставки
- 1 с.л зехтин
- 14 г лук настърган
- 3 скилидки чесън смлени
- ½ чили Серано почистено от семките и смляно
- 226 г смляно говеждо месо
- 1 с.л доматено пюре
- 1 ч.л кошерна сол
- 1 с.л смлян кориандър плюс още за сервиране
- 1 ч.л червен пипер
- 1 ч.л сушен риган
- ½ ч.л смлян кимион
- 120 г сирене Монтерей Джак прясно настъргано
- 120 г сирене Оахака или прясно сирене моцарела настъргано
- заквасена сметана за сервиране
За тестото:
- 384 г универсално брашно
- ½ ч.л кошерна сол
- 142 г несолено масло
- 2 яйца
- вода на вкус
Начин на приготвяне
- Загрейте зехтина в голям тиган за готвене надна средно висока температура. Добавете лука и гответе 2-3 минути, като често разбърквате,докато омекне. Добавете чесъна и чилито серано и разбъркайте, за да се смесят, след което разбъркайте говеждото месо, като го начупите.Разбърквайте с лъжица или шпатула, докато се зачерви и се изпече.
- Разбъркайте доматеното пюре,подправките и кориандъра в говеждото месо, докато то се покрие напълно, след което оставете да къкри за 5 минути.Отстранете тигана от котлона, за да се охлади леко.
- Поставете брашното и солта в купата на кухненския робот и пулсирайте, за да се получи тесто за емпанада,след което добавете маслото и пулсирайте няколко пъти. Прибавете яйцето и водата, ако е необходимо, малко помалко, докато тестото се събере и се получи ронливо тесто.
- Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и го сгъстете с ръце, като добавяте помалко вода, ако е необходимо. Месете,докато тестото стане гладко и не лепне, но не е нито ронливо, нито сухо.Приберете в хладилника,увито в найлоново фолио,за 1 час.
- Извадете тестото отхладилника и го разделетена 12 порции, като ги държите покрити до готовност за употреба.
- Разбийте другото яйце и 1 супена лъжица вода в малка купа, за да направите яйчен крем.
- Смесете двете сирена в купа.
- Разточете порциите тесто на 3 с до дебелина 6 милиметра с помощта на точилка върху набрашнена повърхност.
- Напълнете всяко парчетесто с 2 супени лъжици от плънката с говеждо месо и 2 супени лъжици от сместа със сирене, след което сгънете тестото върху плънката.Прегънете краищата на тестото един върху друг,като започнете от единия край и завършите с другия, за да се запечатат.Можете също така да притиснете краищата на тестото с пръстите навилица, за да се запечатат.
- Намажете горната част наемпанадите с яйцето.
- Поставете скарата на COSORI.
- Изберете функцията Печене, настройте температурата на 195°C и времето на 8 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да се загрее.
- Поставете емпанадите върху предварително загрятата скара.
- Извадете емпанадите, когато са готови, и ги намажете отново леко с яйцето за блясък,докато са още горещи, след което ги поднесете с мексикански крем или заквасена сметана.
Ключови думи Баничка, Печива












