Канелени рулца
/by Cosori Bulgaria
Канелени рулца
Ароматни, пухкави и сочни канелени рулца с аромат на Коледа.
Време за подготовка: 1 hour hr 20 minutes mins
Време за готвене: 12 minutes mins
Време за втасване: 30 minutes mins
Общо време: 2 hours hrs 2 minutes mins
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска
Ключови думи: Канелени рулца
Порции: 8 рулца
Нужни уреди
- 1 Cosori Premium Air Fryer
Съставки
За глазурата
- 120 г крема сирене на стайна температура
- 120 г пудра захар
- 114 г несолено краве масло на стайна температура
- 3 мл екстракт от ванилия
За тестото
- 237 мл топло мляко
- 57 г несолено масло разтопено
- 50 г 50 гр бяла захар
- ½ пакет суха мая
- 280 г брашно и допълнително за поръсване
- 2 г бакпулвер
- 6 г сол
- 57 г несолено масло меко
- 100 г тъмна кафява захар
- 7 г канела на прах
Начин на приготвяне
- Смесете съставките за глазурата до пълното им разтваряне и смесване, така че да няма бучки. Оставете настрана.
- Смесете в голяма купа топлото мляко, разтопеното масло, бялата захар и маята, разбъркайте хубаво и оставете да се активира за около 1 минута.
- Добавете 50 г брашно към сместа и разбъркайте хубаво, покрийте с хавлия и оставете на топло място за 1 час.
- Прибавете останалата част от брашното, бакпулвера и солта.
- Поставете тестото върху набрашнена повърхност и разточете до дебелина от 3.5 см.
- Намажете разтопеното масло върху тестото и поръсете с кафява захар и канела.
- Навийте на руло като започнете от дългия край.
- Нарежете рулото на парчета с дебелина около 3 см, поставете върху леко намазнена тавичка и покрийте с хавлия за 30 минути.
- Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 165 градуса и натиснете start/pause.
- Поставете канелените рулца върху хартия за печене и след това в загретия air fryer.
- Гответе канелените рулца на 165 градуса за 12 минути.
- Намажете глазурата от крема сирена, когато когато готвенето приключи.
Ключови думи Канелени рулца













Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!