Пилешки крилца с пикантни подправки

Пилешки крилца с пикантни подправки

Сочни, хрупкави и адски вкусни – перфектните крилца.
Време за подготовка: 55 minutes
Време за готвене: 15 minutes
1 hour 10 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Крилца, Пиле

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 400 г пилешки крилца
  • 1 с.л пресен магданоз, ситно нарязан (за украса)
  • ¼ ч.л кайенски пипер
  • ¼ ч.л сладък червен пипер
  • ½ ч.л черен пипер
  • ½ ч.л кошерна сол
  • 1 ч.л сушен риган
  • 2 с.л зехтин екстра върджин
  • Сок и кора от 1 лимон
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 1 с.л пресен магданоз, ситно нарязан (за украса)
  • Щипка люспеста сол (за поръсване)

Начин на приготвяне
 

  • В голяма купа разбийте зехтина, лимоновия сок и кора, чесъна, ригана, солта, черния пипер, сладкия червен пипер и кайенския пипер, докато се смесят добре.
  • Добавете пилешките крилца и разбъркайте, за да се покрият равномерно с маринатата.
  • Покрийте купата с найлоново фолио и оставете да се маринова за минимум 50 минути или до 5 часа в хладилника за по-добър вкус.
  • Изберете функцията (Air Fry), настройте температурата на 210°C и времето на 15 минути, след което натиснете „Старт/Пауза“ (Start/Pause), за да се загрее.
  • Извадете пилешките крилца от маринатата и ги подредете в тавата на фритюрника.
  • Поставете тавата за пържене на ниво 4 в предварително загрятия уред.
  • Гответе, докато крилцата станат хрупкави и златисти, като ги обърнете по средата на готвенето за равномерно изпичане.
  • Извадете готовите крилца и сервирайте, поръсени с нарязан пресен магданоз и люспеста сол.
Ключови думи Крилца, Пиле