Кюфтета от моцарела и чеснов хляб
/by Cosori Bulgaria
Кюфтета от моцарела и чеснов хляб
Кюфтета от моцарела и чеснов хляб – една неочаквано добра комбинация.
Време за подготовка: 45 minutes mins
Време за готвене: 20 minutes mins
Общо време: 1 hour hr 5 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Кюфтенца
Порции: 5
Нужни уреди
- 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L
- Алуминиево фолио
- Силиконова или сладкарска четка
Съставки
За кюфтетата:
- 200 г говежда кайма
- 200 г свинска кайма
- 33 г панировъчни трохи
- 1 яйце
- 4 скилидки чесън, настърган
- 1 с.л сушен босилек
- 1 с.л сушен риган
- 1 ч.л сол
- 225 г сос маринара
- 120 г моцарела, настъргана
- 1 с.л пресен магданоз, нарязан
За чесновия хляб
- 75 г несолено масло (на стайна температура)
- 6 скилидки чесън, настъргани
- 1 с.л магданоз
- 1 багета разрязана на половина
Начин на приготвяне
Подготовка на кюфтетата:
- В голяма купа комбинирайте говеждата и свинската кайма, панировъчните трохи, пармезана, яйцето, чесъна, босилека, ригана и солта. Разбъркайте добре с ръце, докато се смесят всички съставки.
- Оформете сместа в 12-15 кюфтета.
- Поставете оформените кюфтета в хладилника за 20-50 минути, за да се охладят и стегнат.
- Изберете функцията Air Fry, настройте температурата на 210°C и времето на 14 минути, след което докоснете Start/Pause (Старт/Пауза), за да започне предварителното загряване.
- Покрийте тавата на фритюрника с алуминиево фолио и поставете кюфтетата в тавата.Поставете тавата в предварително загрятата фурна на ниво 5.Печете за 10 минути.
- След като кюфтетата се изпекат за 10 минути, извадете тавата и изсипете соса маринара върху кюфтетата.Отгоре поръсете със настърганата моцарела.Поставете тавата обратно в фритюрника на ниво 2 и запечете още 6 минути.
- Докато кюфтетата се печат, поставете багетата с чесновата смес в предварително загрятия фритюрник на ниво 2 и изпечете за 6-7 минути или докато стане златиста.
- Когато кюфтетата са готови, извадете ги от фритюрника и ги гарнирайте с нарязания на ситно магданоз.
- Поднесете кюфтетата със соса и поръсени с топената моцарела.
- Сервирайте с ароматния чеснов хляб. Бон Апети!
Ключови думи Кюфтенца












