Японски кюфтенца

Японски кюфтенца

Японски кюфтенца

Японски кюфтенца

Сочни кюфтенца по японска рецепта с телешка кайма, свежи подправки и глазура от соев сос.
Време за подготовка: 15 mins
Време за готвене: 10 mins
Общо време: 25 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Японска
Ключови думи: Кюфтенца
Порции: 4 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • 480 г телешка кайма
  • 15 мл сусамово олио
  • 18 мл мисо паста,
  • 10 листа прясна мента нарязани на ситно
  • 4 стръка пресен лук ситно нарязани
  • 5 г сол
  • 1 г черен пипер
  • 45 соев сос
  • 45 мл мирин (сладко саке)
  • 45 мл вода
  • 3 г кафява захар

Начин на приготвяне
 

  • Смесете заедно каймата, сусамото олио, мисо пастата, ментата, лука, солта и пипера до хубавото смесване на всички съставки.
  • Намажете ръцете си с малко сусамово масло и оформете от сместа малки кюфтенца с диаметър около 5 см. Ще получите около 8 кюфтенца.
  • Оставете кюфтенцата да се охладят в хладилник за 10 минути.
  • Направете глазура като смесеите соевия сос, мирин, вода и кафява захар. Оставете настрана.
  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
  • Подредете охладените кюфтенца в загретия air fryer.
  • Изберете програма “Steak”, настройте таймера на 10 минути и натиснете Start/Pause.
  • Мажете кюфтенцата с глазурата на всеки 2 минути от готвенето.
Ключови думи Кюфтенца
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Recipe Rating