Скариди в стил Кейджън

Скариди в стил “Кейджън”

Скариди в стил Кейджън

Скариди в стил “Кейджън”

Кейджън кухнята възниква в Луизиана през 18-ти век и понякога се нарича „рустикала кухня“, защото се основава на местно достъпни съставки и че подготовката е сравнително проста. Насладете се на скариди по автентична рецепта готови само за 5 минути.
Време за подготовка: 3 mins
Време за готвене: 5 mins
Общо време: 8 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Кейджън, Скариди
Порции: 3 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • 450 г големи скариди обелени и почистени
  • 30 мл зехтин
  • 6 г сол
  • 2 г пушен пипер
  • 2 г чесън на прах
  • 2 г смес от италиански подправки
  • 2 г чили на прах
  • 1 г лук на прах
  • 1 г кайенски пипер
  • 1 г черен пипер
  • 1 г сушена мащерка
  • резени лайм за сервиране

Начин на приготвяне
 

  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 190 градуса и натиснете Start/Pause.
  • Смесете всички подправки заедно в голяма купа и оставете настрана.
  • Намазнете скаридите, така че добре да са покрити със зехтин.
  • Поръсете сместа от подправки върху скаридите и оваляйте добре.
  • Поставете скаридите в предварително загретия air fryer.
  • Изберете програма “Shrimp”, настройте таймера на 5 минути и настиснете Start/Pause.
  • Разклатете кошничките по средата на готвенето (Функцията “Shake” за напомняне ще ви уведоми кога!).
  • Сервирайте с резенчета лайм.
Ключови думи Кейджън, Скариди
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating