Скариди в стил “Кейджън”
Кейджън кухнята възниква в Луизиана през 18-ти век и понякога се нарича „рустикала кухня“, защото се основава на местно достъпни съставки и че подготовката е сравнително проста. Насладете се на скариди по автентична рецепта готови само за 5 минути.
Време за подготовка: 3 minutes mins
Време за готвене: 5 minutes mins
Общо време: 8 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Кейджън, Скариди
- 450 г големи скариди обелени и почистени
- 30 мл зехтин
- 6 г сол
- 2 г пушен пипер
- 2 г чесън на прах
- 2 г смес от италиански подправки
- 2 г чили на прах
- 1 г лук на прах
- 1 г кайенски пипер
- 1 г черен пипер
- 1 г сушена мащерка
- резени лайм за сервиране
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 190 градуса и натиснете Start/Pause.
Смесете всички подправки заедно в голяма купа и оставете настрана.
Намазнете скаридите, така че добре да са покрити със зехтин.
Поръсете сместа от подправки върху скаридите и оваляйте добре.
Поставете скаридите в предварително загретия air fryer.
Изберете програма “Shrimp”, настройте таймера на 5 минути и настиснете Start/Pause.
Разклатете кошничките по средата на готвенето (Функцията “Shake” за напомняне ще ви уведоми кога!).
Сервирайте с резенчета лайм.
Ключови думи Кейджън, Скариди
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!