Сирене по шопски

Сирене по шопски

Класическо сирене по шопски – вкусът на традицията само с няколко съставки.
Време за подготовка: 5 minutes
Време за готвене: 34 minutes
Общо време: 39 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Българска
Ключови думи: Гювеч
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За гювечето:

  • 4 бр яйца
  • 200 гр сирене
  • 2 бр домати
  • 40 гр масло

Начин на приготвяне
 

  • Първата стъпка е подготовката на продуктите.
  • Измиваме и обелваме доматите, нарязваме ги на шайби.
  • На дъното на всяко гювече слагаме по 20 грама масло, следва домата, а накрая и сиренето, което натрошаваме и оформяме кладенче, където след това ще бъдат яйцата.
  • Поставяме двете гювечета от лявата и дясната страна на кошницата, избираме GRANDZONE, функация Bake  160 градуса за 20 минути, с капак.
  • След изтичането на 20 минути, поставяме по две яйца в кладенчето и на двете гювечета, избираме GRANDZONE на функцията Bake на 180 градуса – за 6 минути за рохки яйца и за 8 минути за твърдо сварени.
  • След приключване на програмата, изваждаме и сервираме поръсено с магдано, по желание. Бон Апети!

Бележки

Ако предпочитате различно от кравето сирене, може да го замените по ваш вкус.
Ключови думи Гювеч

Автор

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating