Шотландско яйце

Шотландско яйце

Шотландско яйце

Шотландско яйце

Перфектно шотландско яйце с хрупкава златиста коричка и течен жълтък.
Време за подготовка: 10 mins
Време за готвене: 15 mins
Общо време: 25 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Английска
Ключови думи: Кюфтенца, Яйце
Порции: 4 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • 300 г свинска кайма
  • 2 г чесън на прах
  • 1 г лук на прах
  • 1 г сушен градински чай (салвия)
  • 2 г сол
  • 1 г черен пипер
  • 4 средно сварени яйца обелени
  • 60 г брашно
  • 1 яйце разбито
  • 40 г панко галета 
  • мазнина за готвене

Начин на приготвяне
 

  • Смесете каймата, чесъна на прах, лука на прах, салвията, солта и черния пипер. Разделете сместа на 4 топки.
  • Увийте каймата около всяко от сварените яйца, така че да се покрие цялото.
  • Покрийте всяко от топчетата с брашно, след това потопете в разбитото яйце и оваляйте в панко галета. След това отново потопете в яйцето и пак в галета.
  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете Start/Pause.
  • Намажете шотландските яйца с мазнина.
  • Поставете яйцата в загрятия air fryer.
  • Изберете програма “Frozen Foods”, настройте таймера на 15 минути и натиснете Start/Pause. Не забравяйте да обърнете яйцата по средата на готвенето (функцията “Shake” за напомняне ще ви уведоми кога).
Ключови думи Кюфтенца, Яйце
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating