Шотландско яйце
Перфектно шотландско яйце с хрупкава златиста коричка и течен жълтък.
Време за подготовка: 10 mins
Време за готвене: 15 mins
Общо време: 25 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Английска
Ключови думи: Кюфтенца, Яйце
- 300 г свинска кайма
- 2 г чесън на прах
- 1 г лук на прах
- 1 г сушен градински чай (салвия)
- 2 г сол
- 1 г черен пипер
- 4 средно сварени яйца обелени
- 60 г брашно
- 1 яйце разбито
- 40 г панко галета
- мазнина за готвене
Смесете каймата, чесъна на прах, лука на прах, салвията, солта и черния пипер. Разделете сместа на 4 топки.
Увийте каймата около всяко от сварените яйца, така че да се покрие цялото.
Покрийте всяко от топчетата с брашно, след това потопете в разбитото яйце и оваляйте в панко галета. След това отново потопете в яйцето и пак в галета.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете Start/Pause.
Намажете шотландските яйца с мазнина.
Поставете яйцата в загрятия air fryer.
Изберете програма “Frozen Foods”, настройте таймера на 15 минути и натиснете Start/Pause. Не забравяйте да обърнете яйцата по средата на готвенето (функцията “Shake” за напомняне ще ви уведоми кога).
Ключови думи Кюфтенца, Яйце
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!