Филе от сьомга с Терияки сос
Тази рецепта ще ви пренесе в страната на изгряващото слънце. Филе от сьомга с Терияки сос поднесена върху канапе от ориз.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 8 minutes mins
Общо време: 18 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Японска
Ключови думи: Риба, Сьомга
За сьомгата
- 2 филета сьомга (150 гр)
- 20 мл растително масло
- сол и бял пипер на вкус
За Терияки соса
- 118 мл соев сос
- 50 г захар
- 1 г настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън нарязана на ситно
- 60 мл портокалов сок
Смесете всички съставки за Терияки соса в малка касерола.
Сложете да заври докато течността се редуцира на половина и след това оставете да се охлади.
Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете start/pause.
Намажете филетата сьомга с мазнина и овкусете със сол и бял пипер.
Поставете сьомгата в загретия air fryer като страна с кожа е отдолу. Изберете “seafood”, настройте на 8 минути и натиснете start/pause.
Извадете сьомгата, оставете да се охлади за 5 минути и глазирайте с Терияки соса.
Сервирайте върху канапе от ориз или гриловани зеленчуци.
Ключови думи Риба, Сьомга
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!