Филе от сьомга с Терияки сос

Филе от сьомга с Терияки сос

Филе от сьомга с Терияки сос

Филе от сьомга с Терияки сос

Тази рецепта ще ви пренесе в страната на изгряващото слънце. Филе от сьомга с Терияки сос поднесена върху канапе от ориз.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 8 minutes
Общо време: 18 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Японска
Ключови думи: Риба, Сьомга
Порции: 2 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

За сьомгата

  • 2 филета сьомга (150 гр)
  • 20 мл растително масло
  • сол и бял пипер на вкус

За Терияки соса

  • 118 мл соев сос
  • 50 г захар
  • 1 г настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън нарязана на ситно
  • 60 мл портокалов сок

Начин на приготвяне
 

  • Смесете всички съставки за Терияки соса в малка касерола.
  • Сложете да заври докато течността се редуцира на половина и след това оставете да се охлади.
  • Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете start/pause.
  • Намажете филетата сьомга с мазнина и овкусете със сол и бял пипер.
  • Поставете сьомгата в загретия air fryer като страна с кожа е отдолу. Изберете “seafood”, настройте на 8 минути и натиснете start/pause.
  • Извадете сьомгата, оставете да се охлади за 5 минути и глазирайте с Терияки соса.
  • Сервирайте върху канапе от ориз или гриловани зеленчуци.
Ключови думи Риба, Сьомга
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating