Стек от карфиол с леща и тофу
/by Cosori Bulgaria
Стек от карфиол с леща и тофу
Златист карфиолен стек с леща – сочен, ароматен и напълно растителен! Turbo Tower превръща простите съставки във впечатляващо ястие.
Време за подготовка: 20 minutes mins
Време за готвене: 25 minutes mins
Общо време: 45 minutes mins
Тип ястие: Гарнитура, Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Карфиол, Леща
Порции: 2
Нужни уреди
- 1 Cosori Turbo Tower
Съставки
- 1 глава карфиол
- 1 чаша сварена леща
- ½ чаша настърган чедър
- 125 г моцарела
- ½ чаша галета
- 1 яйце
- 1 с.л чесън на прах
- сол и черен пипер на вкус
- 200 г тофу, нарязано на кубчета
- чили на прах
- сок от един лимон
- зехтин
- сос на основа на кисело мляко
- свеж зеленчук по избор
Начин на приготвяне
Приготвяне на карфиола:
- От средата на карфиола изрежете два стека и ги оставете настрана. Останалата част от карфиола поставете в тенджера с вряща вода и го сварете за 5 минути. След това намачкайте сварения карфиол в купа.
- Към намачкания карфиол добавете настъргания чедър, моцарела, галета, яйце, чесън на прах, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
- Оформете малки хапки от сместа и ги поставете в първата кошница на еър фрайъра. Изберете функция Air Fry на 180 за 12-15 минути и гответе хапките докато станат златисти и хрупкави.
Приготвяне на стековете и тофуто:
- В купа разбъркайте карфиол стековете и тофуто със зехтин, лимонов сок и подправки по избор (може да добавите сол, черен пипер и чили на прах за пикантност).
- Поставете стековете на дъното на втората кошница на еър фрайъра.
- Добавете решетката за грил и поставете тофуто отгоре.
- Гответе в за около 10 минути на програма Air Fry 190, или докато стековете и тофуто са изпечени добре.
- След като всичко е готово поставете сварената леща в чиния и я сервирайте като основа. Подредете върху нея хапките от карфиол и стековете с тофу. Полейте със сос на основа на кисело мляко. Добавете свеж зеленчук по избор за освежаване на ястието.
- Приятен апетит!
Ключови думи Карфиол, Леща













Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!